Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rytmus-Král

Rytmus – životopis

Rytmus se jmenuje vlastním jménem Patrik Vrbovský. Narodil se v roce 1977 v Piešťanech. Od roku 1992 se zapisuje do historie slovenské hip-hopové kultury. Působil ve spoustě hudebních skupin, jako například Big Stone, Geto Gangs3, Patresse D, Patrik Metamorflolord (což byla mimochodem Rytmusova přezdívka) a známý Špinavý H&R Produkt, který působí dodnes. Největší úspěch však zažil ve skupině Kontrafakt.

Rytmus nezačínal jako raper. Jeho první kroky, když byl velmi mladý, vedly k breakdance. Tančil pod taktovkou takových borců, jako jsou například Fredy Ayisi nebo Karol Zajac.

K rapu měl už jen malý krůček. Zkoušel ho napřed v angličtině. Mezi jeho speciality také patří beatbox. Na výsluní se začal dostávat díky vítězství v rapovém souboji s názvem „Bitka slov„.
V roce 1994 Rytmus potkává Davida ze Senca. Ten mu po nějaké době umožní vstoupit do skupiny GETOGAX3. O 3 roky později můžeme najít Rytmusovi skladby pod přezdívkou PAT3K METAMORFOLORD na Davidově projektu „Zvuk ulice„.
Spolupráce s Davidem však netrvá dlouho a po několika neshodách se Rytmus rozhodl jít si vlastní cestou. Rapovat však nepřestává a na svých skladbách spolupracuje se skupinami Trosky, nebo Názov Stavby.

V roce 2001 se Rytmus rozhodl dát dohromady rapery jménem Ego a DJ Aneš, se kterými spolupracoval v tehdejší skupině Prízrak a založit s nimi skupinu Déjavu, později přejmenovanou na Kontrafakt.

Sláva skupiny Kontrafakt strmě stoupá především díky jejich koncertům, kde Kontrafakt předváděl to nejlepší z rapu, DJingu a beatboxu současné scény.

V roce 2003 Kontrafakt překvapil hitem „Dáva mi“, jehož klip měl úspěch i v zahraničí. Spolu s úspěchem kapely si Rytmus získává popularitu také v beatboxu. Vyhrál druhé místo v mezinárodní soutěži Austrian beatbox battle championship a dokázal tím, že patří mezi nejlepší beatboxery na Slovensku.
O rok později Kontrafakt vydává album E.R.A pod vydavatelstvím Sony Music. Album mělo obrovský úspěch a díky němu se skupina dostává mezi nejprodávanější interprety na Slovensku.

Chlapci však neusli na vavřínech a Rytmus se rozhodl založit si v roce 2006 vlastní hudební vydavatelství jménem „Tvoj tatko records„. Od této chvíle má Rytmus svůj život plně pod kontrolou a může si naplno vychutnat úspěch následujících alb. Jednak sólové „BENGORO“ a se skupinou pak o rok později album „Bozk na rozlúčku„.

Rytmus dále v roce 2009 spolupracuje se zahraničními hvězdami hip hopu na albu „Si zabil„. S ním ovšem Rytmus neskončil a i když ho jeho kariéra dostala do pozice, ve které už by nemusel nikdy pracovat, rozhodl se ke štěstí fanoušků, ve své práci pokračovat.

Jeho poslední album, které vyšlo před několika málo dny, má název „KRÁL“ a Rytmus neváhá natočit k němu klip za 5 milionů Sk.

Prohlédněte si celou jeho diskografii, případně také podrobnosti o albu Král.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář